Slaven Popov își adjudecă titlul de campion și premiul cel mare de 35.000€ în Main Eventul 888pokerLIVE București 2022

La finalul unei mese finale spectaculoase, cu multe răsturnări de situație și showdown-uri surprinzătoare, profesionistul bulgar Slaven Popov ridica frumosul trofeu și devenea campionul Main Eventului de 888€ la festivalul internațional 888pokerLIVE București 20-26 iunie 2022.

O structură foarte bună de joc, un stack mediu de peste 30 de blinduri, o componență internațională de jucători, cu diferite niveluri de skill și experiență, au fost ingredientele unei mese finale spectaculoase în Main Eventul de 888€ încheiat ieri 26 iunie 2022, în ultima zi a festivalului 888pokerLIVE București. Din totalul de 192.670€ strânși în premiile evenimentului principal după cele 3 zile de start, nu mai puțin de 137.000€ erau destinați celor 8 rămași în cursă, 5 dintre ei reprezentanți ai României.

Plecând cu chip lead la începutul zilei, Slaven Popov a avut, ca mai toți cei 8 finaliști din totalul de 251 de intrați în main Event , un parcurs cu suișuri și coborâșuri, fiind chiar la risc de eliminare cu 4 rămași. O răbdare de fier, un dram de noroc la momentul potrivit și un pachet de cărți favorabil bulgarului l-au ajutat decisiv în cele din urmă să ridice trofeul campionului și să încaseze premiul cel mare de 35.000€ plus un pachet 888pokerLIVE.

După un început anevoios, cu acțiune fără rezultate surprinzătoare, Levente Pal a fost ghinionistul serii, fiind eliminat, după o serie consecutivă de mâini frustrante pentru el, pe locul 8 pentru 5.030€. A trecut ceva timp până la următoarea eliminare. Așteptarea ne-a fost „răsplătită” însă cu un play incredibil, dar fără rezultatul scontat pentru Bogdan Berinde. Cunoscutul profesionist român s-a văzut astfel eliminat pe 7 pentru 6.880€ și lăsa astfel calea liberă la câștigarea trofeului celuilalt jucător român profesionist, Alexandru Stoian.

Neșansa avea însă să îi semneze soarta și acestuia din urmă. El pierdea mai tot stackul într-o mână uriașă blind vs blind împotriva canadianului Jamie Thomson, fiind eliminat puțin mai târziu pe 6 pentru 9.320€. La puțin timp a fost urmat la casierie și de către amatorul Valentin Piraiala pe poziția 5 pentru 12.400€, care ne-a adus un plus de culoare cu stilul său spectaculos, atât în ziua 3 de sâmbătă cât și aici la masa finală.

A urmat un joc în 4 foarte disputat, șefia clasamentului la fise trecând rând pe rând de la unul la altul între Patrick Bueno, Slaven Popov, Alexandru „Sam” Arnăutu și Jamie Thomson. Perdantul acestei lupte intense era determinat 2 ore mai târziu. Nimeni altul decat cel care începuse masa finală cu un stack de sub 10 blinduri tânărul semi-profesionist Jamie Thomson, canadian în pașaport dar călător prin Europa de peste 1 an de zile, avea să încaseze nu mai puțin de 15.680€ pentru locul 4 de finiș.

Rămași în 3, cu stackuri decente de peste 35 de blinduri și niveluri ce deveneau mai scurte, la 30 de minute, francezul românul și bulgarul au avut o scurtă discuție despre un posibil deal. Acestea au eșuat rapid și, în cele din urmă, experimentatul regular de turnee live de origine franceză Patrick Bueno încasa 19.330€ pentru locul 3. Cu cel mai impresionant joc pe parcursul întregii mese finale, nu putem decât să ne închipuim dezamăgirea antreprenorului stabilit de mulți ani în România. Îl felicităm și îi mulțumim pentru plăcerea de a asista la mâini deosebite ca acesta.

Patrick Bueno

După o zi lungă și mai bine de 7 ore de joc, discuțiile despre o înțelegere între bulgar și românul Alexandru „Sam” Arnăutu, campion în Main Eventul aniversar PokerFest 8 ani în 2019, au fost reluate și finalizate cu succes. 33.000€ erau premiile fiecăruia, cei doi rămânând să își dispute trofeul, pachetul bonus 888pokerLIVE și suma de 2.000€.

Slaven Popov (BG) left – Alexandru „Sam” Arnautu (RO) right

Plecați de la egal la egal ca fise, bulgarul a fost cel cu un dram de știință și noroc mai mult, el reușind să încheie jocul de heads-up în 30 de minute și să își facă astfel un cadou frumos chiar de ziua lui de naștere. Cu multă emoție declara mai apoi că vine la București cu cea mai mare plăcere grație oamenilor care îl fac să se simtă ca acasă și este recunoscător pentru șansa de a ajunge atât de departe în Main Event și a câștiga în cele din urmă, chiar împotriva unui prieten.

S-a încheiat asftel o săptămână grozavă de poker live, marca 888poker, PokerFest și IPC Tour, unde au fost premiați și cei care au câștigat numeroasele side event-uri: Tudor „Scrimitzu” Ștefan câștiga Opening Event pentru 6.500€, Lucian Mântu reușea să devină victorios în High Roller-ul de 1.400€ pentru 6.750€, David Maymon termina pe locul 1 în Turbo Deepstack pentru 2.090€. Doamnele au avut și ele parte de succes, Alice Tasp devenind ultima supraviețuitoare în NLH Freezeout pentru 2.100€ alături de Elena Grigorescu, campioană în Ladies Event. Lista se încheie cu cel care ridica trofeul în Mystery Bounty de 440€, israelianul Ben Simion Prosper încasând pentru această performantă 2.520€ plus bounties.

Noi vă mulțumim pentru că ne-ați onorat cu prezența aici la Hotelul Sheraton București și vă așteptăm în continuare la etapa 2 a 888 National Poker Championship la Gentlemens Poker Club Timișoara și mai apoi la festivalul Eureka de la finalul lunii iulie, despre care vom publica detalii în curând.

Felicitări campionului Slaven Popov! galeria foto a zilei finale